Плевенчани, изпратете снимка на ръждясал обществен обект и той може да бъде обновен

23.06.2017 17:17

Оргахим АД стартира инициатива „Обнови с Protecta“, целяща да създаде един по-привлекателен заобикалящ ни свят, давайки възможност на гражданите да предложат ръждясали обекти от различни места в България, които се нуждаят от обновяване. В рамките на инициативата всички ще бъдат запознати с интересни факти за корозията на металите и методите за справяне с проблемите предизвикани от нея.
Според The world corrosion organization, ежегодно загубите от корозия се изчисляват на над 2200 милиарда долара. Най-висок дял в тези загуби има “ръждясването“ на желязото. В същото време средствата, които се отделят за проблемите свързани с корозията са между 1300 и 1400 милиарда долара. Основните методи за справяне с корозията са превенция и защита. Превенцията е свързана с предварителната обработка на повърхностите, преди да са достигнали до оксидация, а защитата включва допълнително третиране на корозиралите повърхности и последващото нанасяне на защитен слой. И при двата метода най-ефективното средство за справяне с Корозията са системите съставени от корозиен инхибитор, грунд и боя.

Всеки наблюдателен и инициативен гражданин, загрижен за местата и средата в която живее, може да се включи. В периода 12 Юни – 15 Август желаещите да участват предлагат снимки на ръждясал обществен обект за обновяване на www.obnovisprotecta.bg . Предложилите обект или гласували за такъв, имат възможността да участват и в месечна томбола за награди. След приключването на инициативата ще бъдат избрани за обновяване три обекта. А през септември-октомври „Оргахим“ АД ще извърши самото обновяване с продукти под марката Protecta.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: