Иновативна хирургия в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен

26.04.2017 17:24

Д-р Мая Балабанова, хирург в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен

МБАЛ „Света Марина“-Плевен е болница, утвърдила се със съвременните и иновативни методи на лечение, с високотехнологичната си апаратура и експертност на своя екип. В болницата се лекуват пациенти от цялата страна и чужбина, които често се обръщат към лекарите в лечебното заведение, след като не са успели да получат съвременно решение на проблема си в други болници.

Към отделението по хирургия работят специалисти по обща…, гръдна, пластична и реконструктивна хирургия. В много случаи сложността на интервенциите изисква участието на екип от лекари с различни медицински специалности и използването на най-сложна апаратура. Общото в работата на хирургичните екипи е акцентът върху възможно най-щадящите за пациента методи – минимално-инвазивните или т.нар. „безкръвни“ (лапароскопски) операции.

Освен при много от най-сложните, комплексни операции, каквато е лапароскопската операция на дебело черво, „безкръвният“ метод се използва при операции на ЖЛЪЧЕН МЕХУР, АПЕНДИКС, ОТСТРАНЯВАНЕ НА ХЕРНИИ.

 

Операция с роботизираната система „Айнщайн“ за 3D операции

ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА МЕТОДА СА:

– бързо възстановяване и по-бързо връщане към нормалния начин на живот
– намален болничен престой (при повечето операции е 24-48 часа)
– минимална травма на коремната стена
– снижена до минимум следоперативна болка
– по-ранно раздвижване (веднага след операцията)
– по-добър козметичен ефект, особено важен за млади жени
– минимални усложнения в оперативните достъпи за разлика от конвенционалната операция, където възпалението на раната е често срещано
– по-рядко срещащи се следоперативни хернии в сравнение с конвенционалния подход с разрез
– отлична възможност за оглед на корема и органите в него и при установяване на допълнителни болестни състояния едномоментно повлияване. Това най-често са проблеми с яйчниците.

По-подробна информация може да получите на:
www.svmarina.com; тел. 0700 20 06, 064 81 81 и 064 805 666

Материалът е подготвен със съдействието на д-р Мая Балабанова, хирург в МБАЛ „Света Марина“-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: