При огромен интерес премина срещата на Румен Петков с жители на квартал „Сторгозия“

18.03.2017 14:28

При огромен интерес премина срещата на водача на листата на коалиция  „АБВ  – Движение 21“ Румен Петков с жителите на квартал „Сторгозия“. С тях се срещнаха и кандидатите за народни представители Димо Дешев, Цветан Антов, Стилиана Кръстева и Николай Петров. Плевен има потенциал и той е свързан с вас – младите и активни жители на града, категоричен бе Румен Петков.

„ Кои са отличителните характеристики на успешния Плевен – икономика, образование, култура, спорт. Не подценявам нищо, но Плевен винаги е бил в челото на тези области. След 1999 година Плевен падна под 100 хиляди жители. Ние помним автобусите, които тръгваха към Испания. Затова, като говорим за приоритети, трябва да сме наясно кое е нужно за Плевен и България. Ние имаме заложени няколко неща, които да бъдат реализирани и е престъпление, че те не са факт досега. Няма да се уморя на обяснявам, че изграждането на нова ядрена мощност  в Белене е стратегически въпрос.  Ние имаме най-евтиния проект, няма значение кой и какви глупости говори по медиите. Най-евтиния проект с най-висока степен на сигурност. Един път ни осъдиха и всички ние ще платим безумието на БСП и ГЕРБ, конкретно на Сергей Станишев  и Бойко Борисов.  В Плевен се допусна и съсипването на военно-промишления комплекс. Сега всичко това, което беше произвеждано там, България ще го внася.Ако ние стартираме Белене сега, до няколко години ще има въведени блокове в експлоатация. Белене плюс Южен поток – това са 11 хиляди работни места“ каза Румен Петков. Той заяви, че като народен представител ще работи за рестарт на Втора атомна.

Петков заяви и своите ангажименти за възраждането на спорта и културата в града и региона. „Скоро  се навършват 140 години от Освобождението на България. Това трябва да е един много мощен заряд, който да покаже, че ние си знаем историята, да покаже, че си искаме бъдещето. Това бъдеще е наше, ние трябва да го определяме, защото имаме свой национален интерес. Това трябва да е част от националното ни съзнанение на държава, претърпяла 200 години византийско и 500 години турско робство, оцеляла е и е вървяла напред .Затова в Плевен трябва да кажем – ще поканим всички големи туристически оператори в България ще се видим с мощните руски такива, ако трябва, ще съберем обществен капитал, но ще покажем Плевен като възможност за исторически туризъм и културни коридори, като елемент на православен туризъм“, заяви Румен Петков.  След това той отговори на въпросите на жителите на „Сторгозия“ свързани преди всичко с бъдещето на младите хора в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: