Димитър Николов, БАМФ – Плевен: Проблемите пред нас са големи, но с много труд нещата ще се получат

05.12.2016 18:00

5.12.mitaka

Трудностите и пречките пред нас са огромни, но с много работа и добър екип мисля, че нещата ще се получат занапред. Това сподели днес в пресклуба на БТА президентът на Българската асоциация по мини футбол – Плевен и Асоциацията по мини футбол за Северозападния район Димитър Николов. По думите му, проблемите са свързани с организацията на подобен род събития, а за съжаление не липсват и скандали. Плевен е голям футболен град, за да бъдем толкова назад на картата на мини футбола, не скри той, като допълни, че на други места в страната е налице огромна подкрепа за разлика от ситуацията в нашия град. В по-големите градове отборите се издържат от фирми-спонсори, които стоят зад тях, посочи като пример той и подчерта, че едва ли има по-добра реклама от младите хора. „Изпитваме трудност и с терените, които са малко на брой. Няма свободни часове и поради тази причина се налага да играем мачовете късно вечер“, каза още Николов.
Николов припомни, че Плевен е част от семейството на БАМФ малко повече от година и посочи, че приоритетите му ще бъдат да помага на отборите, търсейки фирми или физическа лица, които да работят за популяризирането на мини футбола в Плевен. Подготвяме молба до Община Плевен да бъдем включени в спортния календар за 2017 г., като разчитаме на подкрепа от страна на местната администрация, анонсира президентът на БАМФ – Плевен. Имаме много идеи, желанието ни е да включим в инициативите и жк „Дружба“, допълни Димитър Николов.
От своя страна, регионалният мениджър на БАМФ – Плевен Мариян Блажев отбеляза, че в Плевен тепърва започва да се прави нещо в тази посока. Нещата действително са много тежки – както се казва, от първи отиваме във втори клас, заяви той, изтъквайки, че за жалост тук няма елементарни условия за практикуване на мини футбол. Опитваме се да оправим ситуацията, като сме наясно, че всичко не може да се случи с магическа пръчка, а ще стане постепенно, каза още Блажев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: