Ден на доброволчеството отбелязаха в Гулянци

05.12.2016 16:35

gulianci

Днес Община Гулянци, РСПБЗН гр. Гулянци и СУ „Хр. Смирненски” организираха съвместна инициатива по повод Международния ден на доброволеца. В училището се проведе учение на тема „Евакуация по време на пожар”, информират от Пресцентъра на Община Гулянци.

Екипът на пожарната съдейства на учениците при напускането на сградата, след което в училищния двор пожарникарите направиха демонстрация на екипировката и новия специализиран автомобил, с който разполага службата. Началника на РСПБЗН гр. Гулянци – инж. Валери Предов и специалиста по сигурността на информацията в Община Гулянци и ръководител на доброволческо формирование „Вихър” – Цветомир Цанков разясниха на младите хора какъв ден е 5 декември, от каква важност е доброволчеството при кризисни ситуации и не на последно място какви са основните правила за действие в такива моменти.

Доброволческо формирование „Вихър” в община Гулянци е създадено през 2012 година. В състава му влизат 15 доброволци, които безвъзмездно оказват помощ на службите при възникване на кризисни и аварийни ситуации – пожари, наводнения, активиране на свлачища, снегонавявания и др. 

Снимки: Община Гулянци, Пресцентър

gulianci2

gulianci1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: