Стъклопакети с нискоемисионни стъкла – повече топлина и светлина през зимата с ВасиМа!

10.11.2016 8:45

staklopaket1

Какво представлява стъклопакетът?
Стъклопакетът е специална конструкция от две или повече стъкла, разположени на разстояние едно от друго посредством дистанционер, като пространството между тях е изпълнено с въздух или инертен газ и е херметически затворено по контура. Дебелината и вида на стъклото варира и това оказва влияние на изолационните качества на прозореца. В добре направен стъклопакет не може да проникне вода отвън, а затворента вътре влага заедно с въздуха при изработката му се поглъща от молекулно сито, с което е изпълнен дистанционера. По този начин между стъклата не може да се образува конденз.
ВАЖНО! Стъклопакетът заема почти цялата площ от прозореца – почти 80%. Според специалистите, почти 85% от топлинните загуби на всеки прозорец се падат на стъклата. Затова правилният избор на стъкло е важен за подобряването на термичния контрол във всеки дом.
Енергоефективното остъкляване на практика означава интелигентно и ефективно регулиране на енергийния поток вътре в сградите. Това е много важно с оглед на постоянно увеличаващите се цени на електроенергията. Характеризира се с нисък соларен фактор, висока пропускливост на светлина, висока селективност и ниски стойности на коефициент на топлопреминаване.

staklopaket2
Какво представлява нискоемисионното или К-стъкло?
Нискоемисионното стъкло е снабдено с тънък метален слой, който води до два положителни ефекта: прозорецът пропуска слънчевата светлина, а топлината се отразява обратно в стаята. К-стъклото се поставя като вътрешно стъкло в стъклопакета. Неговите свойства водят до значително намаляване на загубите на топлина. С поставяне на стъклопакет с нискоемисионно стъкло можете да постигнете икономия на топлина от 30% до 60%.
Нискоемисионното стъкло трансформира късите лъчи в дълги. При попадане на слънчевата светлина върху него, една част се пропуска, втора част се отразява, а трета част се абсорбира. Препоръчваме стъклопакета с нискоемисионно стъкло да се поставя в студени стаи, със северно изложение като част от топлоизолацията на прозорците. Ако се постави в стаи с южно изложение, през топлия сезон средната температура в такива стаи може да се повиши рязко.

vas3120 години Вие избирате ВасиМа! ВасиМа помага на клиентите да подобрят местата, които обитават, в продължение на 20 години. От 1996г. ВасиМа застава зад „внимание и умение“, „обслужване и качество“. Днес ВасиМа е успешна фирма, която включва в продуктовата си гама: алуминиева и пвц дограма, екстериорни щори, всички модели интериорни щори, сенници и тенти, охранителни ролетки, гаражни и портални врати, вътрешни интериорни врати  и метални блиндирани врати, мрежи против насекоми, врати хармоника, телескопични простори за дрехи, алуминиеви парапети.

Снимки: илюстрация, интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: