Плевенчани с благодарност към кмета Спартански за основно ремонтирана улица

24.10.2016 16:45

Своята благодарност към ръководството на местната администрация в лицето на кмета Георг Спартански изразиха с писмо, пристигнало на редакционната поща на „Плевен за Плевен“, плевенчани, живущи в Девети квартал. Публикуваме го без редакционна намеса:

24.10.pismo1
Уважаема редакция,
Пиша Ви, от името на част от живущите в 9-ти квартал, ул. Странджа и ул. Гургулят. Поводът е нашата благодарност към Кмета на Община Плевен г-н Георг Спартански и желанието ни, да споделим с плевенчани нашите добри практики. Добрата новина трябва да бъде споделена! Ул. Странджа, в частта й на юг от ул. Хаджи Димитър до ул. Гургулят, е с голям наклон и допреди месец беше в окаяно състояние. През зимата по нея не можеше да се преминава с автомобил, не преминаваха нито сметосъбиращи автомобили, нито автомобили за спешна помощ. На асфалтовата настилка на ул. Гургулят, в частта и на запад от ул. Емил Димитров до Скобелев парк не е извършван какъвто и да е ремонт от полагането й през 70-те години.

24.10.pismo2
При публичното обсъждане на Бюджет 2016 на Община Плевен, ние, живущите на тези две улици, внесохме искане до Кмета на Община Плевен и до Общински съвет Плевен, извършването на ремонт на двете улици да бъде включен в строителната програма на Община Плевен за 2016 г. и необходимите за ремонта средства да бъдат предвидени в Бюджет 2016. Два месеца по-късно, получихме писмо от зам.-кмета арх. Невяна Иванчева, че в строителната програма на Община Плевен е предвидено извършването на основен ремонт на ул. Странджа и на текущ ремонт на ул. Гургулят. Основният ремонт на ул. Странджа вече е изпълнен. Улицата е в състояние, за каквото не сме и мечтали. Очакваме извършването и на текущия ремонт на ул. Гургулят. 

Днес, когато основният ремонт на ул. Странджа е вече факт и състоянието на улицата е такова, за каквото винаги сме си мечтали, е наш ред да Ви кажем БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ, не само за разбирането и лесният начин, по който всичко се случи! БЛАГОДАРЯ за урока по местно самоуправление, който ни дадохте! Смятаме, че този урок трябва да стане достояние на живущите в Община Плевен и те да знаят, че думата на местната общност се чува от Кмета и от Общинската администрация. 

Нашето послание към жителите на Община Плевен е: Наближава публичното обсъждане на Бюджет 2017 на Община Плевен. Бъдете активни! Струва си!
С уважение
Станчо Тотов

24.10.pismo3 24.10.pismo4 24.10.pismo5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: