От БСП настояват Община Плевен да не допуска на своята територия настаняването на бежанци

13.10.2016 12:28

13.10.bsp

С декларация във връзка с недопускането на каквито и да било бежанци на територията на община Плевен излезе общинската организация на БСП – Плевен. Документът, който предстои да бъде прочетен и на предстоящото заседание на местния парламент, бе представен на пресконференция с участието на лидера на местната организация Свилен Атанасов и зам.-председателя на БСП – Плевен Ева Маринова. Ето какво пише в декларацията на социалистите:

Уважаеми плевенчани,
На 12 август 2016 г. на свое закрито заседание Министерският съвет на Република България е приел постановление № 208, което седмица по-късно е обнародвано в Държавен вестник. С това постановление, озаглавено: „За интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила“ се дават права на кметовете да следят за броя на чужденци с предоставено убежище и да сключват споразумения с тях за интеграция. Предвиждат се и следните мерки:
– осигуряване на жилищно настаняване на лицата и техните семейства;
– записване в детска градина, държавно или общинско училище за деца;
– провеждане на обучение по български език;
– здравно осигуряване и обслужване;
– професионално ориентиране;
– включване в програми за заетост.
Във връзка с Постановлението, прието без обществен дебат и зад гърба на българските граждани, БСП – Плевен изразява категоричната си позиция срещу:
– Настаняване на лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави на територията на община Плевен;
– Настаняване на чужди граждани, които са потенциална заплаха за здравето, сигурността и живота на жителите в общината;
– Настаняване на хора, които биха променили демографския облик на плевенския регион
Уважаеми съграждани,
Най- разрушителното правителство в най-новата история на България вместо да подсигури качествено здравеопазване, достъпност до образование и възможности за духовно развитие на майките и децата, достоен живот на възрастните хора, работа и заетост на младите, вместо да спре инвазията на опасни и екстремистки елементи на територията на страната, ни предлага следната „алтернатива”:
– Допуска в България лица, които представляват по-примитивната част от обществата на някои азиатски и африкански държави;
– Правителството създава условия за разхищаване на финансови ресурси, а също и за подмяна на българския генофонд и по този начин чертае вредна перспектива за благополучието и съществуването на нашата нация.
Ние, от БСП Плевен, настояваме Община Плевен да не допуска на своята територия настаняването на каквито и да било бежанци, както и Общински съвет – Плевен да изрази категоричната си позиция по отношение на тази изключително сериозна заплаха за нашите съграждани!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: