Плевенчин, осъден на 15 години затвор след като намушкал в главата мъж с вила, обжалва наказанието си

09.10.2016 13:36

prisada

Плевенчин, осъден на 15 години затвор след като намушкал мъж с вила, който няколко месеца по-късно починал, обжалва наказанието си. Първо заседание по въззивното дело ще се проведе утре, 10 октомври, в Апелативен съд – Велико Търново от 10,30 часа.

Подсъдим по процеса e Калин С. Със своя присъда от 11 май тази година Окръжен съд – Плевен го е признал за виновен в това, че на 15.07.2014 г. в гр. Плевен се опитал умишлено да умъртви другигоВалери И. като деянието било довършено, но не са настъпили предвидените от закона и искани от подсъдимия обществено опасни последици за това престъпление.

Калин С. е нанесъл пронизващ удар с вила в областта на главата, с проникване в черепната кухина, като пострадалият бил лекуван до 08.08.2014 г. в гр. София. Изписан е същата дата по искане на роднините му и с негово съгласие, но починал по-късно в същия ден, малко след пристигането му в гр. Плевен. Аутопсия на тялото не е била направена по искане на роднините, уточняват от Пресцентъра на ВТАС.

На основание чл. 115, вр. чл. 18 ал. 1, вр чл. 54 от НК, Окръжен съд Плевен осъдил Калин С. С. на 15 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Със същата присъда, подсъдимият е осъден да заплати на Г. Ч. от гр. София сумата от 484,87 лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат от деянието.

Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по въззивни жалби от подсъдимия и частния обвинител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: