Мъж, опитал да убие брат си в Гривица, обжалва присъдата си

03.10.2016 9:20

23.01.ubiistvo

Първо заседание по въззивно дело с подсъдим Атанас А. от плевенското село Гривица ще се проведе днес във Великотърновския апелативен съд /ВТАС/. Мъжът е с присъда от 10 години затвор, тъй като е признат за виновен от Окръжен съд – Плевен, че е опитал да убие брат си.

Екшънът се е разиграл на 06.04.2016 г. в с. Гривица, област Плевен, в къща в същото село. Тогава Атанас А. направил опит умишлено да умъртви Т. М. (брат на подсъдимия) от същото село, като му причинил прободно-порезна рана в лявата част на гръдния кош, проникваща в гръдната кухина и нараняваща паренхима на белия дроб, околосърдечната торбичка и междуребрената артерия, довела до излив на кръв и проникване на въздух в гръдната кухина, кръвозагуба и шок, които в съвкупност довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, информират от ВТАС. Деянието е останало недовършено поради независещи от подсъдимия причини – своевременно оказана медицинска помощ.

Окръжен съд Плевен е осъдил Атанас А. на 15 години лишаване от свобода, които на основание чл. 58а ал. 1 от НК (съкратено съдебно следствие) е редуцирал с 1/3 до 10 години лишаване от свобода, които подсъдимият да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба от адвоката на подсъдимия. Заседанието днес е насрочено за 11 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: