Дама поема управлението на общинската фирма „Паркстрой”

29.09.2016 11:20

damqnka_vladimirova

С днешното си решение Общинският съвет на Плевен сложи точка на драмата около избора на нов управител на „Паркстрой” ЕООД. Сагата продължава от лятото на тази година и днес приключи с избора на Дамянка Владимирова за управител на Дружеството, което се грижи за благоустройството на Плевен.

Предложението бе внесено като извънредна точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет днес от кмета Георг Спартански. В мотивите си той посочи, че реално от утре общинската фирма остава без управител. Това е така, тъй като има наложено кметско вето върху решението на ОбС-Плевен от 28 юли, с което за управител на „Паркстрой” бе избран Сашо Стоев.

В резултат на ветото сесия не бе свикана, а кметът внесе жалба в Административен съд – Плевен и така реално решението на местния парламент няма как да влезе в сила. В същото време настоящият управител на „Паркстрой” Красимир Петров подаде заявление за освобождаване от заемания от него пост след скандален случай с трима общински съветници, а предизвестието изтича днес.

Така днес на дневен ред бе отново темата за избор на управител на „Паркстрой”. От групата на ГЕРБ и от „Плевен може – Плевен побеждава” застанаха категорично зад номинацията на кмета Спартански за Дамянка Владимирова. Той посочи, че тя е с дългогодишен управленски опит на различни позиции, доказан професионалист, притежава и необходимите личностни качества като етичност и коректност.

С 30 гласа „за”, четирима против и трима въздържали се общинските съветници избраха за управител на „Паркстрой” Дамянка Владимирова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: