В плевенски училища се проведоха инициативи по повод Седмицата на мобилността

21.09.2016 10:34

eko

РИОСВ – Плевен  и  БДДР – Плевен организираха инициативи в три учебни заведения в Плевен по повод Седмицата на мобилността, която се отбелязва в дните от 16 до 22 септември. През тези дни  бяха проведени екологични дискусии и презентация  под мотото на кампанията тази година – „Интелигентно придвижване. Силна икономика“.

На учениците от НУ  „Единство“ бяха раздадени светлоотразители за ученическите им раници, тефтерчета и линийки, информират от РИОСВ-Плевен.

eko3

На 19 септември с учениците от ОУ „Васил Левски“ се проведе дискусия във връзка със Седмицата на мобилността. Раздадени им бяха светлоотразители за раниците им.

Вчера в НУ „Отец Паисий“ бе представена презентация с цел да се обясни на децата ползите от инициативата.

Европейската седмица на мобилността се провежда в периода 16 – 22 септември и цели да насърчи местните власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да приканят обществеността да се включи в „Ден без автомобили“ на 22 септември.

Кампанията се организира от Европейския организационен секретариат с подкрепата на ГД „Околна среда“ и ГД „Транспорт“ на Европейската комисия, а координатор на национално ниво е Министерството на околната среда и водите.

eko1

Фокусът през тази година е върху инициативи, насочени към ограничаване на автомобилния транспорт в градовете и върху икономическите ползи за хората, бизнеса и обществото от прилагането на добри екологични практики.

Снимки: РИОСВ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: