Продължава делото срещу клана Беркови, обвинени в пране на пари

20.09.2016 9:18

sad

Днес продължава делото срещу двама от клана Беркови, нашумял с обвиненията срещу него в пране на пари, получени от трафик на хора в Германия. Заседанието в Окръжен съд – Плевен е насрочено за 10 часа, информират от Пресцентъра на плевенската Темида.

Обвиняеми са Божидар и Райна Беркови. Тяхната дъщеря Марина сключи споразумение с Окръжна прокуратура – Плевен през май т.г. и получи условно наказание.

Райна и Божидар Беркови са обвинени, че през периода от 1 януари 2007 г. до края на декември 2011 г., в град Плевен, и гр. Бремен, Германия, след като се сговорили предварително държали и използвали повече от два пъти парични средства (Божидар– 19 160 евро, Райна– 9 890 евро), за които знаели към момента на получаването им, че са придобити чрез престъпления, като повече от два пъти извършили финансови операции.

Райна и Божидар са с обвинения и че в съучастие помежду си подбудили Е. А. К. да лъжесвидетелства на 17.07.2012 година по дело в Районен съд – Плевен.

Делото бе разглеждано през миналата година в Окръжен съд – Плевен, който излезе тогава с ефективни присъди. Те обаче бяха отменени от Апелативен съд – Велико Търново и казусът отново влезе в плевенския съд за ново разглеждане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: