Кметът Спартански връчи плакети на двама успели млади плевенчани

22.08.2016 16:01

22.08.plaketi1

Плакети от кмета на Община Плевен Георг Спартански получиха днес двама изявени млади плевенчани. Това стана преди днешното оперативно заседание на ръководството на Общината, като отличията бяха за малката шахматистка Нора Рашева, която спечели бронз от Европейското първенство на страните от ЕС, провело се в Чехия и за Янислав Данчовски, който също завоюва бронз, но от Международната олимпиада по химия в Грузия.

22.08.plaketi2
Не всичко в Плевен е в черни краски, а има и такива бели лястовици, като Янислав и Нора, сподели Георг Спартански, който поздрави двамата таланти. От своя страна, те споделиха повече за преживяването да завоюваш високо отличие на международен форум. Децата ни са умни и талантливи, а от нас се иска да им създаваме условия, за да могат те да развиват своите заложби, отбеляза Спартански. Треньорката на Нора в СКШ „Плевен ХХІ” Христинка Илиева анонсира, че на малката шахматистка още в събота предстои нов турнир – в Павликени, а в неделя тя заминава за участие в турнира „Морско конче“, който ще се проведе в „Златни пясъци“. През септември Нора ще участва в силен турнир в Приморско, а през октомври й предстои участие в Световното първенство в Грузия.
Пред екипа на Общината Георг Спартански не скри, че останал изключително впечатлен от богата автобиография на Янислав Данчовски, който едва на 19 години е носител на куп отличия от различни престижни форуми. Възпитаникът на МГ „Гео Милев“ разказа за емоциите, преживени по време на Олимпиадата в Грузия, споделяйки, че въпреки отворилите се възможности пред него, той е решил да остане в България и тук да продължи развитието си.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: