Проект за обучение и заетост на неактивни младежи изпълняват в Долни Дъбник

07.07.2016 10:45

7.07.dabnik1

Продължава изпълнението на проект № BG05M90P001-1.002-0103 „Обучение и заетост за неактивните младежи на Община Долни Дъбник”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, приоритетна ос 1, по процедура BG05M9OP001-1.002 „АКТИВНИ”.
Партньор по проекта е „ДЕКСИ КОНСУЛТ” ЕООД, гр. Плевен.
На 17.05.2016 год. беше проведена начална пресконференция по проекта „Обучение и заетост за неактивните младежи на Община Долни Дъбник”, на която бяха представени целите от Кмета на Община Долни Дъбник – Борислав Станимиров и ръководителят на проекта Лилия Пейчева. Сред гостите присъствали на пресконференцията имаше представители на Дирекция „Бюро по труда”, гр. Долни Дъбник, Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Долни Дъбник, „ДЕКСИ КОНСУЛТ” ЕООД, РУ на МВР – гр. Долни Дъбник, Директори на учебни заведения в община Долни Дъбник, представители на Общинска администрация и общински съвет, служители на Кметства от Община Долни Дъбник и граждани.

7.07.dabnik2
През месец юни стартира изпълнение на Дейност 1 – Идентифициране на икономически неактивни младежи до 29-годишна възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда, която се изпълнява от СНЦ „НОВА ВЪЗМОЖНОСТ”, гр. Плевен .
Целта на дейността е идентифициране на минимум 60 младежи от общината, които са до 29 годишна възраст и не са нито в образование или обучение, ниво в заетост, и не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“.
Дейност 1 по проекта се изпълнява във всички населени места в община Долни Дъбник – гр. Долни Дъбник, с.Градина, с. Петърница, с.Бъркач, с.Крушовица, с.Садовец и с.Горни Дъбник съвместно с представители на Дирекция Бюро по труда и Социално подпомагане.
Целева група по проекта:
Икономически неактивни младежи от община Долни Дъбник, включително роми, от 15 до 29 години включително, които не са в образование или обучение и не са регистрирани като безработни лица в Дирекция „Бюро по труда“.
Икономически неактивните младежи ще бъдат включени като целева група по проекта, само ако за период от минимум 4 месеца преди включването са били извън заетост, извън образователната система, както и ако не са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” през предходните 12 месеца.
Проведени са първите срещи във всички населени места от Общината във връзка с идентифицирането. За осъществяване на тези срещи съдействие оказват всички кметове на кметства. Младежите се отзовават, проявяват интерес, а тези които отговарят на условията попълват необходимите документи.
Предстоят нови срещи в населените места във връзка с изпълнението на Дейност 1 от проекта „Обучение и заетост за неактивните младежи на Община Долни Дъбник”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: