Червенобрежките боксьори отново с отлично представяне

14.03.2016 14:27

box1

Седем победи, един бронзов медал и три пети места за червенобрежките боксьори – това е равносметката от приключилия в неделя турнир в Пловдив, информират от пресцентъра на Община Червен бряг.

Бронзовото отличие донесе Павлин Спасов, възпитаник на ПГЗС в с. Чомаковци. В категория до 69 кг Павлин започна с бърз успех над Винченцо Акимов от БК „Левски” София, когото отказа още във втория рунд. След това убедително надигра армеецът Ивайло Николаев от БК ЦСКА. На четвъртфинала го затрудни шампионът при юношите, бургазлията Стоян Илчев. Спасов загуби първия рунд. В следващите два обаче надделя убедително и се класира за полуфинала. Двубоят с Асат Бозмов от Русе бе изключително оспорван. В крайна сметка съдиите присъдиха минимални победи в отделните части за русенлията.

box

В същата категория съотборникът на Павлин – Даниел Иванов, ученик от ПГМЕТ „Девети май”, достигна до петото място. В първата си среща той се справи с Теодор Колев от Ст. Загора. После отказа рано възпитаника на варненското спортно училище, Мартин Атанасов. Третата поредна среща обаче загуби от представителя на русенския клуб.

При 60-килограмовите Християн Баев също приключи на четвъртфинал. Той стартира успешно, отказвайки в първата част Янислав Георгиев от Локомотив /ГО/. След това отстъпи на шампиона в категорията Атанас Добринов от Добрич. Пета позиция и за Павел Стефанов, също ученик от деветомайската гимназия на Червен бряг. В категорията до 75 кг той спечели с 3:0 срещу Руси Костов – представител на БК Хасково. Със същия резултат обаче го надви шампионът в категорията Хюсейн Хюсейн от варненския клуб.

Снимки: Пресцентър, Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: