С водосвет откриха новото Отделение по ревматология към УМБАЛ-Плевен

27.01.2016 11:55

otdelenie 1

С водосвет днес бе открито новото Отделение по ревматология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Завеждащ отделението е доц.д-р Николай Николов. Реално новото отделение функционира от началото на септември миналата година. До тогава то е било към Клиниката по кардиология и ревматология. Във връзка с европейска директива от октомври 2010 г. за развитие на ревматология в държавите на ЕС ръководството на болницата и ректората на МУ-Плевен са реагирали и са създали новото отделение.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В него работят общо петима лекари, шест са медицинските сестри. Легловата база е от 12 легла. Средно на месец от започване работата на отделението от тук са преминавали по 60-70 пациента. В момента дори има записани в листа на чакащите.

Отделените средства за ремонт са изцяло собствени на УМБАЛ – Плевен, подчерта в приветствието си по повод откриването на новото отделение директорът на лечебното заведение доц.д-р Цветан Луканов. Той благодари лично на доц.д-р Николов, който със свои усилия е успял чрез дарения от фирми да оборудва отделението.

otdelenie 2

Сред гостите на днешното откриване бе и зам.-областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков.

Доц.д-р Николов подчерта, че е в ход процедура по акредитация на отделението и то да бъде преобразувано в клиника.

otdelenie 3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: