Плевенски ученици с успешно представяне на Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”

01.12.2015 7:37

informatici pleven

Ученици от ЦУТНТ – Плевен са се представили успешно на проведения в Шумен Международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”. Това информира Павел Петров, ст.експерт по математика, информатика и ИТ в Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

На престижното състезание учениците от България са били разпределени в пет възрастови групи – Група А : 11-12 клас; Група В:  9-10 клас; Група С: 8 клас; Група D: 6-7 клас и Група Е: 4-5 клас.

Международният турнир се е провел за учениците от група А /старша възраст/ и учениците от групи В и С, които са до 16-годишна възраст /младша възраст/.

Гости на състезанието са били традиционно силният национален отбор на Русия, както и националните отбори на Румъния и Сърбия.

В старшата възраст българските ученици Енчо Мишинев /Ямбол/ и Христо Венев /София/ са заели съответно първо и второ място в индивидуалното класиране. Непосредствено след тях са двама руски представители. По правилата, съобразени с тези на международната олимпиада, четиримата са със златни медали.

От Плевен петокласникът от МГ „Гео Милев” Йоан Василев се е класирал в десетката на група Е и е получил грамота за отлично представяне.

В група E Михаил Кирков, ученик също в 5 клас в МГ „Гео Милев”, е с бронзов медал. За изминалата учебна 2014/2015 г. той бе първи в националната ранглиста на учениците от 4 клас.

В група D Захари Емилов от 7 клас в СОУ „Иван Вазов” е със златен медал и пълен брой точки. В същата ранглиста за миналата учебна година, той също бе първи в класацията.

В групата на „лъвовете” – А група, Андрей Андреев от 11 клас в МГ „Гео Милев” е  с бронзов медал от Международното състезание.

Ръководител на Захари Емилов е преподавателката от СОУ „Иван Вазов” Мария Русева, а на останалите състезатели – Павел Петров.

Благодарим на учениците за достойното им представяне в Шумен и им пожелаваме успех на следващите национални състезания и на Националната олимпиада, казват техните преподаватели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: