Над 70 рецитатори участваха в конкурса „За него – Живота…” в Червен бряг

27.11.2015 15:02

recital cherven brqg

Седмото издание на Регионалния рецитаторски конкурс „За него – Живота…”, по стихове на Вапцаров, се е провело на 24 ноември в Червен бряг, информират от пресцентъра на местната управа. Форумът е посветен на годишнината от рождението на поета и се организира от едноименното читалище, съвместно с Община Червен бряг.

Специално жури в състав: председател – Любомир Коларов, секретар на НЧ „Н. Й. Вапцаров -1908”, Диана Цветанова, представител на Община Червен бряг и местната поетеса Аза Козовска са оценили по предварителни критерии изпълненията на рецитаторите.

В препълнената зала гости и участници със затаен дъх са слушали вапцаровите стихове, а много от изпълненията са впечатлили публиката и са я накарали напълно да изживее диалога с времето, историята и човека в поезията на Вапцаров.

Участниците тази година са били над 70, разпределени в четири възрастови групи. За първи път СОУ „Д-р Петър Берон” в Червен бряг е направило предварителен вътрешноучилищен конкурс, за да изпрати на регионалния преглед най-добрите си изпълнители.

В тазгодишното издание за първи път са се включили и рецитатори от СОУ „Алеко Константинов” от гр. Луковит.

На финала компетентното жури е оценило и поощрило всеки един от явилите с грамоти, заелите призовите места са получили медали. Специален плакет пък е бил връчен за колективното изпълнение на представителите на СОУ „Д-р Петър Берон” от Червен бряг и за оригиналното им присъствие на сцена.

Всички учители, подготвили децата за конкурса, са били удостоени с дипломи за отлична преподавателска работа и сценична подготовка на учениците.

Снимка: пресцентър Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: