През декември съветниците ще решават за новата структура на Общинската администрация в Плевен

26.11.2015 12:03

pleven obstina

На сесията през декември местните депутати ще решават за промени в структурата на Общинска администрация – Плевен. Това се налага след като в началото на днешната първа редовна сесия на новия Общински съвет вносителят на предложението за актуализация на структурата – кметът Георг Спартански, сам предложи точката да бъде отложена.

Като причини той изтъкна липсата на време за подготовка от негова страна, поради ангажименти, които е имал в дните преди сесията. Кметът подчерта, че е имал намерение да проведе разговори с общинските съветници по групи, но това не се е случило. Затова кметът предложи след като минат тези разговори и на тях той представи аргументите си за новата структура, точката да влезе за дебат в Общинския съвет.

Ще припомним, че съгласно предложението на кмета Георг Спартански, той трябва да има петима заместници. Правят се промени и в това кой отдел на кого от заместниците и на самия кмет да бъде подчинен. В предложението на кмета се посочва също и да бъде увеличена числеността на дофинансираните щатни бройки от местни данъчни, неданъчни и други приходи с 10 – от 70 на 80. Това няма да повлияе на бюджета, тъй като 10-те щатни бройки и в момента се финансират от общинския бюджет , но в раздела „Други дейности по икономиката”. Числеността на общинската администрация се запазва в размер на 206,5 щатни бройки държавна отговорност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: