След 50 и 60 години Менделсон отново звуча за семейства от Коиловци

21.11.2015 16:14

21.11.koilovci1

В навечерието на празника на Християнското семейство в Коиловци за сетен път празнуваха юбилей семейства, които празнуват 50 и 60 години брачен живот, съобщиха от НЧ „Христо Ботев“. Тържеството беше организирано от Читалището и Кметство Коиловци и беше уважено от зам.-областния управител Красимир Иванов, председателя на ППК „Коиловци“ Емил Илиев и от управителя на „Импорт-експорт 2000“ Величко Великов.

21.11.koilovci2
Под звуците на Менделсон брачните двойки минаха по бяло платно, бяха закичени със здравец и отчупиха от питата, с която бяха посрещнати. След това си размениха пръстени, отпиха от виното и разчупиха питите, за да видят кой ще командва през следващите години, взаимно се подсладиха от сватбената торта, след което бяха „венчани“ от кмета на Коиловци Румен Габров, който им връчи свидетелства за брак за следващите години и им подари икони, които да ги закрилят.
Получиха подаръци и поздравителни адреси от гостите на тържеството и от своите близки. Получиха се и поздравителни адреси от Румен Петков, Цецка Цачева и кмета на Плевен Георг Спартански.И както на всяко тържество, не мина без почерпка, музика и кръшни хора.

21.11.koilovci3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: