Георг Спартански със заявка, че екипът му няма да е на победилата коалиция

03.11.2015 12:58

kmet Spartanski

Екипът, с който ще управлява през следващите 4 години новоизбраният кмет на община Плевен Георг Спартански, няма да е на победилата коалиция. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА самият Георг Спартански, избран за кмет на община Плевен. „В този екип ще намерят своето представителство всички почтени професионалисти на Плевен, които ми бъдат предложени от нашите партньори в политиката. Плевен няма да бъде делен на леви и на десни, аз не робувам и не залагам на идеологически мантри”, добави още Спартански.

Той отново подчерта, че масови уволнения в Общината няма да има. Ще бъде сменено единствено политическото ръководство и лицата от близкия роднинско-клиентелистки кръг на досегашните управници. „99% от нормалните служители и чиновници няма от какво да се притесняват“, заяви Спартански.

На своята първа пресконференция като избран кмет на Плевен Георг Спартански подчерта, че въпреки пъстротата на новия Общински съвет той смята, че ще работи лесно с всички съветници, които спазват основните принципи на прозрачност, почтеност и професионализъм в работата си. В коментара си Спартански подчерта, че би работил с Цветан Антов, избран съветник от АБВ, който е експерт в сферата на спорта, или пък с бизнесмена Христофор Дочев, съветник от ПП „Глас народен”.

Георг Спартански направи и коментар на изборния ден и постигнатите резултати.  Той заяви, че не е доволен от това как държавата е изпълнявала своите ангажименти за защитата живота и здравето на хората, да не говорим за организацията на изборния процес. Спартански посочи случая от село Буковлък, при който застъпник на коалицията, който го подкрепи за кандидат за кмет, е бил ударен по главата в секцията. „Решихме да изтеглим хората си от тези секции, за да гарантираме на семействата им, че ще ги върнем живи и здрави в къщите им”, подчерта Спартански и добави: „Там полицията блестеше с емблематичното си отсъствие и нямаше държава там”.

В дните преди вота и в самия изборен ден председатели на общински ръководства на партиите, които са част от Коалицията, подкрепила Спартански, са били привиквани в полицията под претекст, че „едно пиленце било казало нещо…”, бе обявено още днес.

По повод дискусията около това кой е купувал ромски гласове и с какви методи са си служили едни или други партии, Георг Спартански представи резултатите от протоколите в три секции в село Буковлък – 204, 205 и 206. Общо събраните там гласове за новоизбрания кмет на община Плевен са 35, а за досегашния градоначалник проф.д-р Димитър Стойков  – близо 2000. В секция 205 например от гласували 809 – за проф.Стойков са дали вота си 805, а за Спартански – само четирима.

В селата разликата в гласовете е в полза за проф.Димитър Стойков с 2700 гласа като по-голямата част от тях е от секциите в село Буковлък.

В общинския център резултатите от вота категорично доказват победата на Георг Спартански. Разликата в гласовете е 5500 в полза на новоизбрания кмет на Плевен.

До дни се очаква областният управител на Плевен да създаде организация около полагането на клетвите на новоизбраните общински съвети, кметове на общини и на кметства в населените места.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: