Найден Зеленогорски: Можем да победим още на първия тур в Плевен

22.10.2015 17:16

reformatori 22.10.

Смятам, че можем да победим още на първия тур в Плевен. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, заместник-председател на ПП Движение „България на гражданите”. Той направи анализ на предизборната кампания заедно с кандидата за кмет от МК „Плевен може – Плевен побеждава” Георг Спартански и съпредседателя на ПГ на РБ Радан Кънев, председател на ПП ДСБ.

Тази заявка за победа още на първия тур на местния вот Зеленогорски направи след като представи поръчано от щаба на Реформаторския блок социологическо проучване на агенция „Галъп”. В този момент подкрепата за групата съветници на „Плевен може – Плевен побеждава” е с 0,4% пред тази на ГЕРБ. Тоест ние можем да увеличим още резултата си и да получим най-голямата група общински съветници, коментира Зеленогорски.

Според проучването при 31%, които казват, че няма да гласуват, 26%, че не са решили дали ще гласуват, т.е. при около 57%, които не са с категорично становище за вота, резултатът на Георг Спартански е 17,5%, обяви Найден Зеленогорски. И добави, че резултатът на проф. Димитър Стойков е 11,2 %. Преразпределено през тези, които няма да гласуват или не са решили, означава резултат около 40% за Спартански срещу 25% за проф. Стойков, което е разлика около 9000 гласа. Според това проучване резултатът на Антон Георгиев е 7,2%, а за Цветан Антов – 3,4%, добави Найден Зеленогорски.

Радан Кънев подчерта, че сега кампанията е насочена към това да бъдат мотивирани плевенчани да излязат и да гласуват в неделя.

Георг Спартански заяви, че е доволен от срещите си с гражданите по време на предизборната кампания. „Имаше голяма активност, бяха ми зададени много въпроси, гражданите участваха с голям ангажимент, което показва, че гражданското общество все повече осъзнава, че наистина е такова, че гражданите се превръщат от обект на политиката в нейн субект”, заяви кандидатът за кмет.

Аз предлагам едно управление през ума и сърцето, с човешко лице, за да върнем Плевен на плевенчани, защото те го заслужават”, категоричен бе Спартански.

Той коментира друга част от проучването, което посочва как плевенчани виждат основните проблемите на общината. 67,5% от анкетираните са заявили, че има корупция в управлението на Плевен, 45,4% смятат, че има липса на грижа за пътищата, 39,1% че липсват инвестиции и т.н. Едва 4,2% от хората, участвали в проучването смятат, че кметът е близо до проблемите на хората.

По отношение на доверието към кандидатите изследването е показало, че Георг Спартански има 33%, проф.Д.Стойков – 14,3%, Цветан Антов – 10,8% и т.н.

„Убеден съм, че при едни достатъчно честни за българските условия избори резултатите, които съобщихме, ще бъдат потвърдени още на първи тур”, каза Спартански. И добави: „Тоест това управление да приключи до дни и Плевен да се върне там, където му е мястото – град с история, култура, традиции и с бъдеще”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: