Ден на белия бастун в Панорама мол Плевен

15.10.2015 16:41

Лайънс клуб Плевен и Панорама мол Ви канят на една различна инициатива. Международната кампания „Ден на белия бастун“ е посветена на незрящите хора и тяхното ежедневие. На 15 октомври от 17:00 часа на партера на Панорама мол ще бъде направена интерактивна демонстрация на трудностите, с които се сблъскват незрящите хора. Дали си даваме сметка за битието на различните от нас? Елате и споделете вашата гледна точка.

15.10 bastun

Кампанията ще бъде открита лично от г-н Владислав Монов, мениджър на Панорама мол. „За да бъдем съпричастни към хората с увреждания трябва да можем да се поставим на тяхно място. Подкрепяме Лайънс клуб Плевен в тази инициатива с апел към хората да бъдат толерантни към незрящите и да им подават ръка“ , каза Владислав Монов.

Повече за инициативата „Ден на белия бастун“:

Белият бастун не само сигнализира на останалите хора за частично увредено или липсата на зрение у неговите носители, но за сега е и най-надеждното помощно средство за ориентиране и придвижване на незрящите в пространството.

През 1930 г. президентът на Лайънс клуб Пеория, Илинойс, въвежда белия бастун за слепите. През 1970 година президентът на Международната федерация на слепите обявява 15 октомври за международен ден на белия бастун. В България „Ден на белия бастун“ се отбелязва за първи пат през 1980 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: