Проф. д-р Димитър Стойков: Инвеститорите вече предпочитат Плевен

07.10.2015 16:06

7.10.stoykov

„Големите инвеститори спряха да заобикалят Плевен. Вече има изключително голям интерес от тяхна страна към нашия град и това се дължи на работата на общинската администрация в посока създаване на добър бизнес климат“, каза на среща в завод „Вапцаров“ кандидатът за кмет на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
„Реално разкритите и в процес на разкриване са над 3000 работни места от частни инвеститори. Вече е факт „Марица оил“. От „Електрокабел България“, които стартираха в Плевен преди година, вече имат намерения за разширяване на дейността. „Малтери Суфле“ е френска компания и е един от световните лидери в производството на малц от ечемик. Намерението й е да направи мащабна инвестиция от 30 млн. евро в завода в Плевен. Ечемикът, който ще е нужен за производството, ще се отглежда в землището на община Плевен. „Desizo Monni“ строи нова фабрика за производство на известни марки мъжки дрехи, обувки и аксесоари. Испански инвеститори проявяват интерес към Плевен за разкриване на цех за производство на тапицерии за автомобилната индустрия.“, посочи още проф. Стойков.
„Ние ще продължим да работим за подобряване на бизнессредата в Плевен, защото само така можем да задържим младите хора в Плевен – с разкриването на нови и нови работни места“, категоричен бе проф. Стойков.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: