Местна коалиция ще работи по проблема с домашното насилие в Плевен

06.10.2015 12:59

6.10.rab.sre6ta pleven

Неформална местна коалиция, в която влизат представители на различни институции от Плевен, ще работи активно по справяне с проблема с домашното насилие и насилието, основано на полов признак. Това стана ясно днес на проведена в Заседателна зала на Община Плевен работна среща по проекта на Националната асоциация на общинските служители в България /НАОСБ/ «Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилието, основано на полов признак», който се реализира по Норвежкия социален механизъм. В работната среща участваха зам.-кметът на Община Плевен Дамянка Владимирова, секретарят на местната управа Бранимир Мирчев и представители на полицията и социални служби и институции.

Местната коалиция е вид координация между различните институции, съпричастни по проблема с насилието, обясни Валентин Лазаров, председател на НАОСБ, който представи проекта.

Той подчерта, че за по-успешно справяне с насилието трябва да се работи още от училище, да се обръща внимание на децата и на тяхното поведение в обществото. По време на срещата днес бе коментирано, че е нужно жертвите на насилие у дома да бъдат по-доверчиви към полицията и институциите, които могат да им помогнат.  Следващата дейност по проекта е участие на представители от институции от Плевен в двудневен информационно-обучителен семинар, който ще се проведе на 26 и 27 октомври в София.

Предстои и голямо съвместно събитие – информационен ден в Плевен. Основен акцент в него ще бъде артекспозицията «Разруши мълчанието» и кръгла маса по темата. Информационният ден ще се проведе през февруари или март догодина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: