Апелативният съд във Велико Търново осъди на 3 г. и 6 мес. бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов

Публикувано от:

zelov

Днес след протест на Софийска градска прокуратура, поддържан от Апелативна прокуратура-Велико Търново, бившият заместник кмет на Плевен Алексей Зелов, бе признат за виновен и осъден на 3 години и 6 месеца, ефективно. Наложено му е и наказание от 8000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавен или обществен пост за срок от 4 години. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на Прокуратурата.

Алексей Зелов бе предаден на съд от Софийска градска прокуратура /СГП/ за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси”), в края на април т. г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.

Плевенският окръжен съд постанови оправдателна присъда, която бе протестирана от СГП пред Апелативен съд-Велико Търново. Днес, 28 септември, поддържаният от Апелативна прокуратура-Велико Търново протест бе уважен, като оправдателната присъда бе отменена.

2 Коментара

  1. Ilia написа:

    Няма проблеми. Те и Цеци осъдиха ама после го върнаха. Пък тоя и го задържали под стража.Смях. Пък Брендо е с подписка на свобода и даже се яви в съда днес. Гоуем преъупник ва!А, тва подарък за откриване предизборната кампания на Спартански ли е? Случайно у Беге няма.

  2. Димитрова написа:

    Ние на „Сторгозия“ и Стара гара сме изключително доволни от този човек. Не знам дали е виновен в това което го обвиняват,но той изгони циганите от Добре дошли и освободи квартала. А ние спим спокойно. Преди с тях беше ужасно ужасно

Вашият коментар


Всички права запазени © 2015.