Зеленогорски: Няма да водя неорганизирана армия, не работя на олимпийския принцип

01.07.2015 13:11

1.07.nz

Ръководството на Реформаторския блок трябва да вземе единно решение до края на юли, относно коалиционното споразумение за местните избори, единните листи и единната регистрация на РБ. Няма да ръководя неорганизирана армия и не работя за олимпийския принцип, а за победа на Блока. Това изявление направи в Народното събрание пред журналисти съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден
Зеленогорски.
От ДБГ искаме да обърнем внимание на ръководството на Реформаторския блок и на местните ръководства, че закъсняваме със сроковете за изграждане на единна концепция за явяване на местните избори и моят призив е знак, че има риск за явяването ни. Имаме проблеми свързани с това как участваме на изборите, с какви листи, как се регистрираме, каза Зеленогорски. Имаме в малко общини единни кандидати и трябва много бързо да постигнем разбирателство по технологията по издигането на единни кандидатури, за да бъдем боеспособни на тези местни избори, на което ДБГ и нашите структури много разчитат, заяви Найден Зеленогорски.
Той подчерта, че по негова покана във вторник следващата седмица ще се проведе извънредно заседание на Председателския съвет на РБ и щаб на РБ, на които да се обсъдят въпросите, свързани със сключването на политическо споразумение преди местните избори, вземане на решение за единна регистрация за вота и изграждането на единни листи от кандидати, както и да се „отпушат“ споразуменията за листите по градове. Ако тези решения не се вземат до края на този месец, е възможно да предложа на друг колега да поеме поста вместо мен, каза Зеленогорски като добави, че участва винаги за победа, а не на олимпийския принцип.
Найден Зеленогорски заяви, че няма противоборство в РБ, но е необходимо повече време за дискусия, за да се стигне до единни кандидатура, което за него като шеф на щаба, е закъснение с подготовката. Партиите в Блока имат вече общи позиции в около една трета от областните центрове, но остават останалите две-трети, отбеляза той. Според него ситуацията с кандидатурите за София върви към развръзка и скоро такава трябва да се намери и за други големи градове като Пловдив, Варна и Стара Загора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: