Немски инвеститор проучва възможности за изграждане на месопреработвателно предприятие в Плевен

19.05.2015 18:16

19.05.meso

Немско месопреработвателно предприятие ще търси подходящи локации в Северна България за разкриване на производство у нас. Конкретни възможности ще бъдат проучени в Монтана, Търговище, Шумен, Русе, Плевен и Разград. Това стана ясно в рамките на проведена днес среща на изпълнителните директори на компанията с министъра на икономиката Божидар Лукарски, информират от пресцентъра на министерството.
Немският инвеститор заяви своето намерение за осъществяване на инвестицията в България пред министър Лукарски по време на негово посещение в Германия през март т.г. Компанията произвежда заготовки за хранителния бранш, като в момента задоволява пазарите в Германия, Испания, Унгария, Словения, Румъния и др. Плановете на компанията за изграждането на производствената база у нас предвиждат първоначалното разкриване на 60 до 80 работни места, които в последствие ще нараснат до 130.
След първоначалната индикация за интерес от страна на инвеститора министър Лукарски организира екип от Министерство на икономиката, чиято задача бе да идентифицира потенциални подходящи бивши предприятия и терени, които да отговарят на поставените от немската компания критерии. В резултат от това представители на компанията пристигнаха в България, за да се запознаят с възможностите на място.
„Надявам се, че съвсем скоро ще имаме повод да съобщим и положителната новина за избрана подходяща локация за инвестицията“, заяви министър Лукарски на срещата с инвеститора. Сформираният от него екип в Министерство на икономиката е изготвил също списък с производители на птиче месо от Северна България, които биха могли да бъдат доставчици за месопреработвателното предприятие. Плановете на компанията са суровините за производство да бъдат снабдявани локално, което ще разкрие допълнителни непреки работни места. Продукцията ще е предвидена изцяло за износ, като основният пазар за производствената база в България ще бъде румънският.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: