Модерна мултифункционална зала откриха в Долни Дъбник (галерия + видео)

06.05.2015 10:32

С тържествена церемония вчера в Народно читалище „Илия Бешков – 1898“ в Долни Дъбник бе открита ремонтираната модерна мултифункционална зала. Водосвет отслужи отец Антон, а сред официалните гости на събитието бяха кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров, председателят на местния парламент Маргарита Стойчева, общински съветници, кметове на населени места от общината.

6.05.zala1
Многобройните гости в новата зала бяха приветствани от Маргарита Стойчева, която изрази надежда, че придобивката ще служи на много хора от цялата община. В тази зала ще играят децата от нашата детска градина, тя ще бъде сцена за изява на всички художествени колективи но НЧ „Илия Бешков“, отбеляза Стойчева. Тя не скри, че заради липса на достатъчно финансиране и природните бедствия, сполетели общината, една част от сградата на читалището практически се е превърнала в неизползваема. „Ето защо общинското ръководство реши, че това не може да продължава и не бива да спираме културния живот в Долни Дъбник. По идея на кмета Борислав Станимиров и с решение на Общинския съвет отделихме средства за ремонт на тази зала“, посочи председателят на ОбС – Долни Дъбник, изказвайки специална благодарност на изпълнителя инж. Димитър Маринов. „Силно се надявам да станем свидетели на откриването на още нови обекти с културна и социална значимост. Населението на Долни Дъбник заслужава повече, за да бъде общината ни едно добро място за живот на всички“, каза още Маргарита Стойчева.

6.05.zala2
Празникът бе съпътстван от пъстър концерт, начало на който дадоха малчуганите от ОДЗ „Щастливо детство“ с представяне на „Гергьовска възстановка“. В проявата взеха участие колективите при НЧ „Илия Бешков“, като на сцената на новата зала прозвучаха народни, стари градски и естрадни песни, а също така публиката се наслади на майсторството на изпълнители на спортни танци, модерен балет и народни хора.

6.05.zala3

 

6.05.zala4

 

6.05.zala5

 

6.05.zala6

 

6.05.zala7

 

6.05.zala8

 

6.05.zala9

 

6.05.zala10

 

6.05.zala11

#тагове:

НАЙ-НОВИ: