Младежи дискутираха по въпросите на биоразнообразието в Плевенска област

20.04.2015 14:23

20.04.bio1

В събота в Плевен се проведе първата среща-дискусия по проект „Ние опознаваме биоразнообразието”, финансиран в рамките на „Програма за подкрепа на НПО в България”. Проектът е с продължителност 14 месеца до 26.01.2016 г. Дейностите по проекта ще се реализират на територията на Плевенска област. Проектът се изпълнява от Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен” и е финансиран по тематична област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и приоритет „Повишаване приноса на НПО за устойчиво развитие”.

20.04.bio2
В срещата се включиха всички участници от младежката неформална група, от училищата в Плевен и областта. Дискутирани бяха темите „Въведение и многообразие в биоразнообразието на Плевенска област” и „Ролята на НПО в опазването на природата”. Участие взеха и представители на Регионален исторически музей – Плевен, представен от Иван Райчев – експерт по екологията и биоразнообразие, НПО „Еко посоки 21” и „Чиста природа”, учители от средни училища в Плевенска област и граждани. Младежите изразиха своята активна позиция и отношение към поставените теми за дискусия, запознаха се с интересни факти в сферата на биоразнообразието и опазването на околната среда. На срещата присъстваха и специалисти по фотография, които запознаха участниците с основни тънкости и практически моменти при работа с макро фотографска техника. Бяха раздадени сертификатите за приключилото онлайн обучение по екология.

20.04.bio3
Събитието продължи в Регионален исторически музей – Плевен, където участниците в младежката неформална група, разгледаха и се запознаха с експозицията флора и фауна, имаха възможност да наблюдават природни обекти от растителния и животински свят под бинокулярна лупа, да разширят кръгозора си чрез срещите със специалисти в сферата на екологията, биоразнообразието и фотографията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: