Младежи изживяха един по-различен Великден на база „Вълчовец“ край Долна Митрополия (галерия)

14.04.2015 8:35

14.04.zeleno1

Сдружение „Младежки европейски инициативи“ направи подарък на младите хора за Великден, като организира съвместно с „Младежки форум“, „Младежки доброволчески център – Долна Митрополия“ и плевенските скаути двудневен камп. Спане на палатки, лагерен огън, еко инициативи, доброволчество – един малко по-различен начин да отбележиш Възкресението, разказа за идеята Йордан Христов – председател на „Младежки европейски инициативи“.

14.04.zeleno2
„Българите все повече свързват празника Възкресение Христово с пълнени агнета, тежки софри и преяждане с варени яйца, а идеята да направим точно сега това събитие, беше да върнем духовността на празника, да провокираме чувства в младите хора, различни от това което всекидневно консуматорското общество налага като „стандарти“. Както каза и кметът на Тръстеник, който лично дойде да уважи нашите доброволци – „Човек не може да симулира доброта, благородство и чувство за дълг към Родината – тях или ги имаш или не“, сподели Данчо Христов.

14.04.zeleno3
За най-малките също бе помислено и организирана работилница за домашен сапун и карвинг свещи, а събраните средства от продажбата им на благотворителен базар ще бъдат използвани за тазгодишните абитуриенти от Дома за деца в Тотлебен. Еколозите доброволци използваха двата дни за да засадят 50 елхички и над 250 корена цветя, за които организаторите благодарят на Иван Мандински и Веселин Радев.

14.04.zeleno4
Идеята за развитие и облагородяване на база „Вълчовец“ е свързана с нашите международни партньорства, сподели още Йордан Христов. През месец юни в курортния център Белокуриха в Русия делегация от плевенчани ще представи възможностите за еко туризъм в района на „Вълчовец“, като снимките от Великденското зелено училище ще се използват за направата на интерактивна презентация пред 1500 гости на най-големия Младежки икономически форум АТР2015. Плевенското сдружение „Младежки европейски инициативи“ и лично Йордан Христов отговарят за съставянето на групата, представяща България там.

14.04.zeleno5

 

14.04.zeleno6

 

14.04.zeleno7

 

14.04.zeleno8

 

14.04.zeleno9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: