Младежи от Плевенско усетиха ритъма на парламентарния живот по покана на Васил Антонов (галерия)

30.01.2015 14:30

30.01.parliament1

Социалистическата партия това е съпричастността, това е приятелството, това е взаимопомощта. С тези думи депутатът от „БСП – лява България“ Васил Антонов посрещна вчера в Народното събрание група от 25 млади социалисти от Плевенско. Групата, която гостува в Парламента по покана на депутата, бе водена от областния лидер на Младежкото обединение на БСП – Плевен, Стефан Бурджев. На входа на Народното събрание Антонов сподели с младежите, че много би се радвал, ако една голяма част от тях заемат позиции в листите за местните избори наесен. Съревнованието в политиката е бягане с препятствия на дълги разстояния – то започва в една осъзната възраст, при някои много ранна младежка, както е при вас, и завършва много често с края на житейския път, посочи още Антонов.

30.01.parliament2
Народният представител разкри, че неговото първо посещение в Парламента е било в ученическите му години. „Визитата на нашата група съвпадна с избора за патриарх на покойния дядо Максим и сега, години след това посещение, много от лицата, които видях тогава, все още изплуват в съзнанието ми. Много бих се радвал и вашите впечатления от посещението в Народното събрание да са хубави и да ви съпровождат цял живот“, каза Васил Антонов на плевенските младежи.

30.01.parliament3
След снимката за спомен с Васил Антонов пред сградата на Парламента групата премина през рутинна проверка, а после имаше възможността да разгледа най-интересните места в сградата, в която се коват законите на Република България, като техен гид беше Елена Каменова. Тя разказа на младите социалисти повече за уникалната архитектура и представи изложбите, които в момента са експонирани в Парламента. Младежите посетиха залите, в които заседават парламентарните комисии, разгледаха библиотеката, застанаха зад банките, от които народните избраници дават изявления пред медиите, а също така гостуваха в Клуба на народния представител, където получиха като подарък по екземпляр от Конституцията на България и албума „Началата на българския парламентаризъм“. Емил Димитров – Ревизоро, Корнелия Нинова, Георги Кадиев бяха само част от депутатите, с които младите социалисти имаха възможността да разговарят на живо и да си направят снимка.

30.01.parliament4
Разбира се, гвоздеят на програмата бе посещението на пленарно заседание, което плевенчани наблюдаваха от балкона на Народното събрание. Визитата им не остана незабелязана от иначе вглъбените в работата си народни представители и след като зам.-председателят Димитър Главчев направи анонс за посещението, депутатите приветстваха младежите с ръкопляскания.

30.01.parliament5
На финала младите социалисти посетиха стаята на парламентарната група на „БСП – лява България“, където ги посрещнаха Янаки Стоилов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Кристиан Вигенин и Жельо Бойчев. От името на социалистите Мерджанов не скри удовлетворението си, че групата на БСП не просто е зачетена от младите плевенски социалисти, но е и обект на посещение, което не се е случвало в последните няколко месеца. „Радваме се, че споделяте това, което ние вършим и от друга страна е естествено да сте неудовлетворени от това, което представляваме в момента. Винаги след предсрочни парламентарни избори има един процес на леко изчакване и разбира се групата се засилва с динамиката на политическия процес. Ще се радваме на вашата подкрепа и на вас, като будни хора и коректив, които не просто ни аплодират, а ни дават допълнително сила да бъдем по-убедителни и от трибуната, и в срещите ни с хората“, каза социалистът.

30.01.parliament6

 

30.01.parliament7

 

30.01.parliament8

 

30.01.parliament9

 

30.01.parliament10

 

30.01.parliament11

 

30.01.parliament12

 

30.01.parliament13

 

30.01.parliament14

 

30.01.parliament15

#тагове:

НАЙ-НОВИ: