Съгласуван е новият план-прием за учебната 2015-2016 г. на училищата в Плевенско

28.01.2015 16:29

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие днес бе обсъден проектът за Държавен план-прием на училищата от област Плевен за учебната 2015/2016 година. На заседанието присъства началникът на РИО – Плевен Албена Тотева и експерти от инспектората. В началото на заседанието областният управител Ралица Добрева подчерта колко важно е образователната система да бъде съобразена с реалните търсения от страна на бизнеса, така че от българските професионални училища да излизат подготвени и конкурентоспособни на пазара специалисти.
В процеса на работа на комисията обстойно се обсъди и съгласува план-приема, предложен и защитен от екипа на Регионален инспекторат по образованието – Плевен в състав: Албена Тотева – началник на РИО, Цветанка Тончева – старши експерт по професионално обучение и Снежана Георгиева – старши експерт по организация на средното образование. Предложенията на директорите са подкрепени от кметовете на общините, Дирекция ”Бюро по труда”, социалните партньори и работодателски организации.
План-приемът е изготвен при оптималното балансиране на броя ученици, завършващи съответно VІІ клас и VІІІ клас за придобиване на основно образование в региона, с осигуряване на целодневната организация на учебния процес, с възможностите на материално-техническата база и кадровия ресурс, за обезпечаване на образованието и обучението в училищата от областта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: