Въоръженият обир край Никопол бил инсцениран

12.12.2014 14:04

12.12.obir

Въоръженият грабеж на микробус край никополското село Драгаш войвода се оказа инсценировка, предаде БГНЕС. В хода на проведено разследване по сигнал за грабеж на сумата от 14 000 лева, беше установено, че шофьорът на „нападнатия“ автомобил В.С. (64 г.) е заблудил служителите на реда и е инсценирал престъплението, съобщиха от пресцентъра на МВР. При извършения личен обиск в дрехите му са открити 1000 лева, която той укривал.
Оперативните действия са започнали вчера, след като в полицията било получено съобщение, че около 18.00 часа на разклона за с. Драгаш войвода е бил нападнат шофьор на автомобил, собственост на дружество с ограничена отговорност. Пред пристигналия на място екип „потърпевшият“ обяснил, че се е връщал от Велико Търново, когато пътят му бил пресечен от автомобил, а друга кола спряла непосредствено зад него. Оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса и взели парите.
Експертите обаче не открили никакви следи за извършено престъпление, а при продължилите оперативни действия била потвърдена и една от версиите на криминалистите – инсцениран грабеж. В.С., който е криминално проявен и осъждан, е задържан в ареста на РУ – Никопол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: