По-висока мотивация и желание за работа от полицейските инспектори по места, поискаха кметове и кметски наместници

20.11.2014 15:09

Работна среща с участието на кметовете и кметските наместници на населените места в община Плевен и представителите на Областна дирекция на МВР се проведе днес в сградата на полицията. Инициативата за тази среща бе на новия директор на МВР Венцислав Катинов, а темата – престъпността и общите действия за справянето с нея.

mvr1

Началниците на трите РПУ-та, обслужващи общината –Първо, Второ и РПУ-Пордим, изнесоха данни за регистрираните престъпления през годината, разкриваемостта и наказанията на извършителите. Венцислав Катинов информира за предприетите мерки от Дирекцията за борбата с престъпността по малките населени места. Като проблеми шефът на МВР-Плевен посочи липсата на поемни лица по селата, също така и трудната доказуемост на битовите кражби. Венцислав Катинов поиска от кметовете да изготвят списъци на необитаемите през зимата имоти в населените места.

mvr3
Като обеща пълно съдействие от страна на колегите си, кметът на село Николаево Ваня Орозова очерта основните проблеми с реда и сигурността в плевенските села. Тя поиска от органите на реда по-висока мотивация и желание за работа от полицейските инспектори по места, по-чести проверки на КАТ, с оглед на зачестилите нарушения, както и присъствие на жандармерията по селата, което водело до по-голям респект.

mvr2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: