Творчески рекорд постави плевенската артшкола „Колорит“

24.10.2014 8:23

24.10.kolorit1

След успешно участие в 15-ата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2014“ в Португалия се завърна творческият екип на артшкола „Колорит“ – Плевен. Школата постави творчески рекорд, като от основаването на конкурса до тазгодишното му издание спечели 15 поредни Специални награди за колекция и постоянно бе сред 10-те най-добри школи в света и участник във всички международни пленери в града-музей Евора. Това донесе на „Колорит“ и нейния ръководител Майя Ананиева Специалната почетна награда за най-успешно представяне през всичките години от учредяването на форума.

24.10.kolorit2
Наградите на школите-победители и индивидуалните награди от конкурса за рисунка, предшестващ пленера, бяха връчени тържествено от кмета на град Евора и директора на отдел „Култура“ в Церемониалната зала на кметството.
Така стартира международната арт надпревара. В продължение на една седмица участниците от България, Китай, Египет, Словения, Черна Гора, Русия, Украйна и Сърбия рисуваха старата португалска архитектура в град Евора и старинното селище Монсараш, участваха в редица арт събития и в проекта „Да опознаем Португалия“, който ги отведе в неповторимата атмосфера на Лисабон, Обидуш, Назаре, Батая и Фатима. Създадените по време на пленера творби по традиция бяха показани в изложба на открито на известния площад „Жиралдо“ – една от емблемите на града-музей. На закриването на международния форум всички участници бяха облечени в своите национални носии. На гала вечерята бяха връчени наградите на победителите. Плевенските участници – Християна Дечева – 13 г. и Мирослав Вълчев – 17 г., получиха Специални отличия за интересно пресъздаване на пейзажи от Монсараш. Целият екип получи Дипломи за отличното си представяне в „Евора 2014“.На предстоящото откриване на новия творчески сезон на артшкола „Колорит“ ще бъдат тържествено връчени индивидуалните награди от Португалия – Златен медал за Ана Танова, Сребърен медал за Рая Стоянова и Почетни дипломи за Десислава Цочева, Кристина Михалова и Мирослав Ангелов.

24.10.kolorit3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: