Листа с 13 кандидат-депутати регистрира Реформаторският блок в Плевен. Вижте кои са те

01.09.2014 17:38

1.09.rb1

Своята листа с кандидати за народни представители регистрира днес в РИК – Плевен Реформаторският блок. Както писахме, начело на нея е Найден Зеленогорски, следван от областния председател на СДС д-р Марияна Лазарова. След нея са областният лидер на БЗНС Милчо Илиев, Тодор Еленков – председател на ДСБ-Плевен, Христо Таслаков – общински председател на „България на гражданите“, Мария Монова – зам.-директор на Дирекция „Военноисторически музеи“ – Плевен, бившият председател на ОбС – Червен бряг Ивайло Иванов, председателят на СДС – Плевен Пепо Петков и д-р Николай Милев – лидер на ДСБ – Червен бряг. По-нататък в листата са Красимира Лилова – областен секретар на СДС – Плевен, Преслава Дилкова, Валентин Калапиш – председател на СДС – Кнежа и Крум Пашовски – предприемач, представител на БНД.

1.09.rb2
Смятам, че листата ни е добре балансирана и откъм представители на отделните партии в Реформаторския блок, чийто брой вече е седем, сподели след регистрацията водачът на листата на реформаторите в Плевен, Найден Зеленогорски. Той посочи, че РБ ще се стреми да получи в Плевен повече от 9 000 гласа или толкова, колкото взеха общо партиите в него на предишните парламентарни избори. „Силно се надявам да имаме един сигурен мандат и остатък, за да се борим за втори мандат. Смятам, че имаме сериозен потенциал, както в Плевен, така и в земеделските райони на областта“, допълни той.
Целта ни е едно възможно най-добро представяне, за да се опитаме да бъдем нормализиращ и стабилизиращ фактор в българския Парламент, каза още Найден Зеленогорски. Бившият плевенски кмет заяви, че предишното Народно събрание не е дало нищо добро, визирайки всички партии, участвали в него. Колкото до евентуална коалиция с ГЕРБ, той сподели, че е направил предложение веднага след изборите в Реформаторския блок да бъде проведен вътрешен референдум, за да бъде чут гласът на избирателите по тази тема. Не е тайна, че поне половината от тях трудно биха приели каквато и да е форма на сътрудничество с ГЕРБ, отбеляза Зеленогорски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: