В Белене се проведе ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 55-и инженерен полк”

13.08.2014 15:49

13.08.belene1

Днес в Белене се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 55-и инженерен полк”. В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров и комисия, с председател заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов, командирът на полка полковник Иван Стоянов предаде командването на заместник-командира подполковник Росен Арабаджиев, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр. Бригаден генерал Любчо Тодоров благодари на полковник Стоянов за отличното ръководство и управление на полка и му връчи предметна награда.

13.08.belene2
В словото си полковник Стоянов изказа признателността си към личния състав за старанието и усилията, проявени в напрегнатите делници и завърши с думите „Горд съм, че служих във формирование с традиции, с прекрасен личен състав, от знаещи и можещи офицери, сержанти, войници и цивилни служители”.
След тържествените слова той се сбогува с бойното знаме на полка. Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на военнослужещите. Полковник Иван Стоянов продължава службата си в Българската армия като заместник-началник на Национален военен университет „Васил Левски”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: