Румен Петков: Дано новото ръководство на БСП има по-добра политическа култура от предходното

29.07.2014 14:16

29.07.rp

Ще участваме на предстоящите парламентарни избори самостоятелно – като коалиция АБВ, и всякакви опити да се внушава, че пред нас стои въпросът за коалиране в други формати са меко казано манипулативни. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен днес Румен Петков. Той посочи, че амбицията на партията е да успее да структурира до изборите организации във всички общини в страната, както и да гони едно много добро представителство в следващия Парламент. Защото, според мен, една от причините за резултата на АБВ на евроизборите бе липсата на реални структури по места, посочи Петков.
Румен Петков коментира и темата за избора на нов лидер на БСП, като изрази надежда, че новото ръководство на столетницата ще има по-различна политическа култура от предходното. „Кампанията за евроизборите бе еманация на агресията срещу АБВ – тя започна и завърши с лъжи и клевети по наш адрес. По този начин, на практика, БСП остави ГЕРБ съвсем свободна в политическите си и организационни действия“, посочи той.
Колкото до готовността за диалог с БСП, Румен Петков отбеляза, че първо трябва да стане ясен съставът на Изпълнителното бюро на партията. „Още при учредяването на АБВ като партия изведохме на преден план, като първостепенна наша задача, възстановяването на ефективния публичен диалог между политическите партии. Затова каним ръководството на БСП и коалиционните й партньори да участват на публичния дебат, който организираме на 3 август, като отговорът им ще бъде ясен знак дали желаят диалог или не“, посочи още Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: