Как метадонът от лекарство се превръща в бизнес!

29.07.2014 12:21

30-годишен плевенчанин е заловен в момент на сделка с 400 милилитра метадон /медицински заместител на хероина/. Търговецът е засечен при спец-акция на 24 юли, като в момента е с постоянна мярка „задържане под стража”. Това стана ясно днес на пресконференция в Окръжна прокуратура с участието на наблюдаващият прокурор Николай Пачевски и началникът на сектор „Криминална полиция” на 1 РПУ – Венци Катинов.

police
Тарикатът се снабдявал с метадона, възползвайки се от легална програма за лечение на хероинова зависимост и слабости в нормативната уредба. Самият той е наркозависим, но не взема наркотици. Освен него, в метадонова програма е включена и съпругата му, като на този етап няма данни, че и тя е участвала в бизнеса.
От 40 до 120 мл е дневната доза метадон, като лечебната схема се определя от лекар, стана ясно на пресконференцията. Често обаче наркозависимите се регистрират за лечение извън населени места, в които живеят. Така, под предлог, че нямат средства да пътуват всеки ден за дозата си, вземат метадон за седмица, като приемането му се „доверява” на близък техен човек. За подобна „операция” става въпрос и в този случай…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: