Проблемите с битовата престъпност дискутираха в Беглеж

22.07.2014 16:23

22.07.beglej

Днес в сградата на кметството в Беглеж се проведе заседание на Обществения съвет в селото. Домакин бе кметът на Беглеж Павлина Владимирова. Присъстваха представители на различни социални и професионални групи – полицаи от Второ РУП – Плевен, земеделски производители, директори на училища и педагози, ръководството и представители на ловната дружинка в селото. Срещата е поредна стъпка за подобряване и задълбочаване на сътрудничеството на полицията с местната власт. Бяха определени насоките на бъдещото сътрудничество с основна цел създаване на по-добра среда за хората в селото и за ефективно противодействие на престъпността – ограничаване на домовите кражби, кражбите на метали, пътните инциденти с преминаващи тежкотоварни МПС, противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.
Министерството на вътрешните работи е основен фактор на стабилността в България и гарант за сигурността на българските граждани. Полицията в област Плевен мобилизира всички ресурси и постигна сериозни успехи в борбата срещу битовата престъпност в малките населени места. Днес в Беглеж се дискутираха общите приоритети, свързани със сигурността и спокойствието на жителите на селото, на базата на които ще бъдат организирани съвместни действия. На второ място – планира се да бъдат изградени ясни и надеждни механизми за обмен на информация.
Това е положителна стъпка в правилната посока за задълбочаване на сътрудничеството и за постигането на ефект, който е от полза за гражданите. Основната цел е ограничаване на престъпността чрез превантивна дейност и стимулиране на партньорството между институциите, които имат отношение към проблема.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: