Горското в Плевен приключва 6-месечието на 2-ро място по показатели от 22 стопанства в Северозапада.

19.07.2014 9:39

Отлични резултати за изминалото 6-месечие отчита ТП ДГС Плевен. С 58,69% изпълнение на разчетите по приходи, плевенското Горско се нарежда на 2-ро място по показатели от общо функциониращите 22 стопанства на територията на Северозападно държавно предприятие.

gorsko1

Към 30-ни юни всички задължения съм институции и клиенти са изчистени, коментира за Плевен за Плевен директорът на ТП ДГС Плевен – инж. Иван Мариновски. Припомняме, че стопанството, което той ръководи, е разположена на територията на 8 общини от Плевенска област и е с обща площ 349212,8 хектара, като приходите се формират дейностите по ползване на дървесина, ловно и рибностопански дейности, дейности в горите, странични дейности и административно-управленски дейности.

gorsko2
На територията на ТП ДГС Плевен пълната механизирана подготовка от 237 дка ще бъде изпълнена след отпускане на финансови средства от фонд „Инвестиции в горите” от СЗДП Враца, а предвидените по финансов план декари за залесяване на култури и попълване на култури – през есента на тази година. 3 горски разсадника работят на територията на стопанството, от които два са за производство на тополови фиданки, семенищни фиданки за залесяване и школувани фиданки – в Рибен и в Червен бряг. През пролетта в разсадника в Рибен са вкоренени 41000 броя резници – 35 000 тополови и 6 000 върбови, като процентът на прихващане е 97,45%. До 30 юни на територията на Горското са окастрени с доброволен труд 798 декара тополови култури.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: