Спартаклии с тежка загуба в Ботевград

12.04.2014 20:54

12.04.basket

Балкан излезе еднолично на второто място в мъжката ТЕСИ НБЛ след категорична победа с 96:65 у дома над Спартак Плевен, пише bgbasket.com. Преди този кръг ботевградчани деляха втората позиция с равни точки с Черно море, но и мач по-малко, като обаче загубата на варненци ги прати назад. Сега Балкан е еднолично на второто място и при две победи в оставащите три мача ще го заема и на 100% преди плейофите. В следващия кръг „зелените“ ще гостуват на Лукойл Академик, докато плевенчани приемат Левски. Спартак остава на седмото място и след този кръг с актив от 5 успеха и 16 поражения, а както върви тези два отбора ще се срещнат и в първия кръг на плейофите.
Балкан започна отлично двубоя и вкара първите десет точки в него. Ботевградчани имаха двуцифрен аванс и след първата четвърт, а през втората го вдигнаха с още 15 точки след серия от тройки. След паузата те нямаха никакви проблеми и затвориха мача с убедителна разлика. Ботевградчани отново стреляха силно от тройката и успяха в 14 от 30 опита. Гостите пък този път не бяха много точни при тройките и имаха 6 вкарани от 27.
Само Станимир Маринов вкара 7 тройки, или повече от целия отбор на съперника, и завърши с общо 28 точки, като добави и 9 борби. Трима състезатели пък отбелязаха по 12 точки – Ноа Далман (16 борби), Александър Груев и Мартин Маринов. За гостите Саша Топчов завърши с 16 точки и 11 борби, а Веселин Георгиев се отчете с 10 точки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: