Рязко са намалели болните от грип в Плевен през последната седмица

08.04.2014 13:24

Woman with tissue and hot drink

За периода 31 март до 6 април в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 21 заболявания, срещу 13 за предходната седмица, информират оттам. От групата на чревните инфекции са съобщени 6 случая, колкото и за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 вирусен хепатит в Пордим, 4 ентероколита – 2 в Гулянци и по 1 в Плевен и Комарево и 1 ротавирусен гастроентерит в Тръстеник. От групата на капковите инфекции са съобщени 15 случая, срещу 6 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 8 варицели – 3 в Ракита, по 2 в Плевен и Червен бряг и 1 в Рупци, 2 туберколози – по 1 в Плевен и Левски и 5 скарлатини – в Плевен. От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи , както и за предходната седмица. От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, като за предходната седмица има 1 обявен случай.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания през последната седмица за Плевен е 58,43%00, срещу 130,28%00 за предходната седмица, като нивото за областния град е в обичайните за сезона граници.
За периода през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 17 лица (8 първични и 9 вторични), срещу 34 лица (23 първични и 11 вторични) за предходната седмица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: