Обучиха млади доброволци как да предават уменията си на свои връстници

07.04.2014 14:16

7.04.ekobaykal1

СНЦ „Еко Байкал“ успешно изпълнява трети проект, информира неговият председател Албена Трифонова. „Дунавци сбъдват мечтите си“ се финансира от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ по Национална програма за младежта. Проектът е насочен към въвеждане на ефективни практики за управление и мотивиране на млади доброволци на възраст от 16 до 24 години за набиране, обучение, стимулиране и признаване на постиженията им.

7.04.ekobaykal2
Новото в този проект е, че той предвижда дейности за създаване на умения сред група младежи самите те да станат обучители на своите връстници. На четиридневен тренинг 15 младежи от община Долна Митрополия се учиха да бъдат обучители. Младите хора научиха как се подготвят материали, какъв е успешният дизайн на една сесия, за какво служат и как се прилагат различни методи и обучителни инструменти. Голяма заслуга за доброто изпълнение на проекта има координаторът Миглена Митева, която се включи и като треньор. За да могат да си представят, че са в ролята на обучители, освен експерта в тази област Ива Мусова от ОИЦ – Плевен, един от техните треньори беше 18 годишната Ванеса Николаева от ГПЧЕ – Плевен, която има вече опит в тази област.

7.04.ekobaykal3
Пред тях е поредното предизвикателство – следващият етап от проекта ще им даде възможност да премерят сили като треньори – обучители. Да им пожелаем смели фантазии, креативност и търпение!

7.04.ekobaykal4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: