Домакини сме на областна конференция „Детската градина – вълшебният свят на децата”

25.03.2014 9:39

25.03.rio

Във връзка с дейностите на Регионален инспекторат по образованието – Плевен за учебната 2013/2014 г. в направление „Предучилищно възпитание“ и в рамките на Седмата национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“, на 26 март в Плевен ще се проведе областната конференция по предучилищно образование „Детската градина – вълшебният свят на децата”. Това информират от РИО. В рамките на конференцията от 9 до 12.30 ч. ще бъдат проведени открити педагогически практики в детски градини в Плевен – ЦДГ „Надежда”, ЦДГ „Слънце”, СДГ „Теменуга”, ОДЗ „Трети март”, ОДЗ „Звънче” и ОДЗ „Снежанка”. Същите детски градини, както и ОУ „Васил Левски” – Плевен са и секции, в които ще се проведат и конферентните заседания.
Заключителното пленарно заседание, на което ще бъдат обобщени резултатите от конференцията, ще бъдат споделени тенденциите и ще бъдат направени изводите и препоръките за работата и реализирането на бъдещи образователни политики в областта на предучилищното образование, ще се проведе в Регионален исторически музей – Плевен, отдел „Природа” от 13.30 ч.
Основните направления, по които ще се водят дискусиите и разговорите в секциите се свързват със задължителната предучилищна подготовка на децата за училище, механизми за осигуряване на равен достъп на всички деца до учебните заведения, адаптиране и гарантиране на социално-педагогически и предметно-пространствени условия за ефективен и качествен процес на обучение и възпитание в детските градини, насърчаване на „четенето” и грамотността от ранна детска възраст, партньорството и сътрудничеството със семейството и с институционалните партньори, мениджмънт на детските градини, кариерното развитие на учителите, интерактивните и информационни технологии в предучилищното образование и други.
Конференцията се организира в партньорство и сътрудничество с ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Педагогически колеж – Плевен. Преподавателите от Педагогически колеж – Плевен са модератори на конферентните секции и участници с доклади. В конференцията ще участват и студенти от колежа – бъдещи учители в детските градини. Ще бъдат връчени грамоти и благодарствени адреси на участниците в конференцията, както и обявени номинираните доклади за участие в Седмата национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”, която ще се продеде от 27 до 29 април в Сливен.
Областна комисия от специалисти в областта на предучилищното образование, определи за участие в националната конференция от Плевенска област следните три доклада, придружени с презентации: Мениджмънт и дизайн на инициативата „Световна седмица по предприемачество” 2013 г. с автори Маргарита Абрашева –директор и Любимка Габрова – старши учител, в ЦДГ „Кокиче” – Плевен, „Адаптиране и интегриране на деца билингви в детската градина” с автори Нанка Симеонова – старши учител и Светослава Митковска – младши учител в ЦДГ „Слънце” – Плевен и „Интерактивната бяла дъска – прозорец към бъдещето“ с автор Боряна Вачкова – младши учител в ЦДГ „Юнско въстание” – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: