Учители от СОУ „Иван Вазов” заминават на визита в Испания

17.01.2014 18:12

СОУ „Иван Вазов” работи по европейски проект „Повече дървета? Да, моля!”, секторна програма „Коменски” вече една година. На 20 януари четирима представители заминават на визита в Испания. Ломинчар, провинция Толедо очаква гости от 8 държави и с тази, шеста по ред за проекта, мобилност започват дейностите за 2014 година. Те ще гостуват на испанските си приятели от 20 до 24 януари 2014г. Това информират от училището.

U4iteli_v_Ispania
Основната цел на визитата се реализира чрез дейностите на учители и ученици от начален етап на основното образование. В Испания пътуват старши учители Вили Атанасова, Олег Маринов, Сашка Данговска и учител по английски език – Десислава Бинова. Те ще се докоснат до испанската култура, природа, традиции, начин на образование. На работните сесии в Испания ще се обмени информация за предстоящия заключителен мюзикъл чрез презентациии, подготвени от всяка държава. България работи за международно представяне по темата „Дървото в живота на хората”. Мюзикълът се подготвя с деца от начален етап, които ще пеят, танцуват и говорят на английски език.
Програмата за 5-дневната визита в Испания е изключителна интересна. Делегацията от българските участници ще изпълняват план, който е подготвен от координатора на проекта на училището в Ломинчар. Освен презентиране на замисъла на българското участие в заключителния мюзикъл, учителите ще представят и подарят образователна игра, свързана с екологичната тема на проекта. Тя е създадена по замисъла на ученичката Виктория Маринова от 3а клас. С нея се учи приятно и интересно.
По време на престоя учителите ще възхвалят за пореден път българския фолклор. Ще предизвикат европейските си партньори на Дунавско хоро. Ще оставят част от национална българска носия за спомен на испанското училище.
В плана са застъпени разнообразни дейности от всички области. Ще се посетят известни паркове в град Толедо: Roman Circus Park и Three Cultures Park. В испанската столица нашата делегация ще има възможност да се полюбува на Кралския дворец, Retiro Park. Учителите ще успеят да се докоснат до изкуства, свързани с испанска музика, танци и художествени творби. Ще гостуват по традиция на кмета на Община Ломинчар. Участниците в мобилността са подготвени добре и сме убедени, че ще докажат, че България е с древни традиции и има с какво да се гордеем за пореден път, информират от СОУ „Иван Вазов”.

podaratsi_za_Ispania
И още: Когато се ходи на гости, се носят и подаръци. Те символизират страната ни, град Плевен, нашето училище – сувенири, диплянки, дискове със снимки от визита в България, песни малък спомен за децата.
Казват, че хубавите моменти са тези, които остават трайно в съзнанието ни. Пожелаваме на нашите представители да имат цели пет поредни дни, изпълнени с положителни емоции в Ломинчар, в Толедо и в испанската столица!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: