Силно плевенско участие се очаква на митинга на КНСБ в сряда

18.11.2013 12:01

18.11.knsb

Около 300 плевенчани ще се включат в митинг-шествието, което КНСБ организира в сряда в столицата. Това информира на пресконференция днес лидерът на местните синдикалисти, Янчо Андонов. По думите му, се очаква силна подкрепа и от структурите на КНСБ в Левски и Червен бряг.
Най-после и ние се включваме в протестите, чието начало бе дадено с редица наши искания по въпросите, свързани с икономическото развитие на страната, отбеляза Янчо Андонов. Той припомни, че още по време на парламентарните избори КНСБ излезе с меморандум към всички политици. Той още е жив и важи с пълна сила както за управляващите и политиците, така и за кандидатите за такива, а към него включихме и необходимите, според нас, промени в Конституцията, посочи синдикалистът. Андонов отбеляза, че определено има отлагане във времето на основните социални проблеми, без да се върши нещо конкретно.
Председателят на КНСБ – Плевен сподели, че митингът неслучайно е планиран за 20 ноември, тъй като тогава на второ четене ще се гледа проектобюджетът за 2014 г., при който не е било дискутирано нито едно от предложенията на синдиката. Протестираме, за да чуят нас, все още работещите бедни в България и за да видят и управляващите, и опозицията, че ние не сме техни и не могат да разполагат произволно с нас, категоричен бе Янчо Андонов. Той подчерта, че сред исканията са и тези за по-високи доходи, за спиране на подигравката с работещите, чакащи да получат заплатите си с месеци, а също така неплащането на осигуровките да бъде криминализирано.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: