Нова инициатива на Фондация „Св.Иван Рилски” – Плевен

18.09.2013 13:07

Празник на Усмивката събра социално слаби възрастни хора получили безплатни зъбни протези от Фондация „Св.Иван Рилски” Плевен. На християнския празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, жители от селата Ясен и Горни Дъбник, на които Фондацията е дарила протези, се събраха, запознаха и веселиха. Събитието се проведе в Горни Дъбник, където Мобилният стоматологичен кабинет към „Медико-дентален център Св.Панталеймон” през лятото обслужваше жителите му, а част от тях получиха безплатни зъбни протези.

usmivka1
Празникът на Усмивката започна в 16,30 ч. на площада в село Горни Дъбник. За доброто настроение на гостите се погрижиха малчуганите от ЦДГ „Цвята Христова” Горни Дъбник, който тази година за първи път седнаха на стоматологичен стол в Мобилния кабинет на „Медико-дентален център Св.Панталеймон” Плевен. Освен това празникът стана още по- пъстър с колоритните изпълнения на хоровата формация при пенсионерски клуб „Вечна младост” в селото. Дамите зарадваха гостите със своите изпълнения на стари градски и народни песни.

usmivka2
Жителите на Горни Дъбник, благодариха от сърце на учредителя на Фондация „Св.Иван Рилски” Плевен – д-р Елиза Георгиева. Те получиха и скромни подаръци, за да поддържат добра устна хигиена. Пасти за зъби и лепила за протезите им подариха стоматолозите д-р Стела Ненова, която през лятото работеше в Горни Дъбник и управителят на Денталния център д-р Поля Петева, който също присъстваха на Празника на Усмивката.
Сред гостите бяха и дами, с карцином на гърдата, които също получават подкрепа от Фондация „Св. Иван Рилски” Плевен. Те благодариха на д-р Елиза Георгиева и на психолога Илиян Илиев, който работи с тях, за подкрепата, и човешкото отношение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: